Als je begint met les op een muziekinstrument ligt er een wereld voor je open, je kunt muziek gaan beoefenen op welke manier je maar wilt. Als het je leuk lijkt om met andere kinderen samen te spelen is het een leuke optie bij een orkest te gaan.

In een orkest spelen is een van de makkelijkste manieren om snel muzikaliteit te leren. Je leert in een vorm van samenspel te spelen, je traint je gehoor omdat je met meerdere instrumenten door elkaar speelt en voor je ritmiek doet het ook wonderen. In een orkest spelen kan al vanaf 10 lessen, als je de basisgrepen van je instrument door hebt. Het kan dan voorkomen dat je in een orkest noten tegen komt die je niet kan spelen maar daarvoor is een dirigent aanwezig om je op weg te helpen.

Doorstroming

Je kunt als je net op een muziekinstrument begonnen bent al snel instromen in een van de samenspel groepen. Als je dan een jaar bij de (b)Engeltjes hebt meegespeeld kun je al door naar het opleidingsorkest. In het opleidingsorkest word leuke en uitdagende muziek gespeeld. Hier worden al leuke concerten en projecten mee opgezet.

Instrumenten

In de opleidingsorkesten van Muziek Collectief Engelen zijn verschillende instrumenten een optie. Je hebt de traditionele instrumenten zoals: trompet, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, trombone, bariton, fagot, enz. Dan heb je de slagwerkinstrumenten: drumset, klokkenspel/xylofoon, pauken, klein slagwerk. Maar tegenwoordig kun je ook met andere soorten instrumenten meedoen. Zoals bijvoorbeeld: viool, cello of basgitaar. Alle muziekinstrumenten zijn in overleg met de dirigent  welkom, zolang jij het maar leuk vindt om samen met anderen te spelen.

Dirigent

De dirigent die voor het opstaporkest staat is Dagmar Dhondt. Op 7 jarige leeftijd is ze begonnen op hoorn. Op latere leeftijd heeft ze ook piano en trombone erbij leren spelen. Ze is in 2012 begonnen met dit orkest te dirigeren en in 2013 is gestart met een cursus dirigeren. Hier heeft ze onder leiding van Olaf Baeke de fijne kneepjes van het vak geleerd. Nu is ze nog altijd bezig zichzelf te verbeteren. Ook zorgt ze voor leuke projecten waarbij ze kinderen van verschillende verenigingen elkaar op muzikale wijze laat ontmoeten.