Muziek Collectief Engelen is wat je noemt een multi-purpose muziekvereniging uit Engelen, nabij Den Bosch. De naam collectief is gekozen is omdat dit is wat we willen. Een overkoepelende vereniging zijn van verschillende muzikale gezelschappen die individueel op alle niveaus en in verschillende stijlen kunnen presteren. Zij moeten hun eigen repetities kunnen hebben en imago’s kunnen ontwikkelen, maar gezamenlijk fantastische grootschalige projecten kunnen neerzetten.

Deze projecten, met elk jaar een compleet ander thema, worden steevast aangekleed met professionele lichtshows en geluid. Ook samenwerkingen buiten ons collectief zijn mogelijk. Dit soms met professionele, soms met amateur performers. Zowel solistisch als in groepsverband. Het collectief is ontstaan uit een harmonieorkest. Maar in de lijn van het collectief willen we dat voor ieder muzikaal niveau een plek is. Zo hebben we drie verschillende niveaus in orkest vorm. Ieder orkest heeft zijn eigen projecten zodat ieder orkest leuk is om in te spelen.Op de lange termijn is het onze bedoeling om meerdere muzikale gezelschappen te ondersteunen. Je kunt denken aan een project gebaseerd combo, een koor en een slagwerkgroep. Heb je interesse om mee te komen doen in een muziekgezelschap neem dan contact met ons op.

Mocht je vragen hebben over Muziek Collectief Engelen of over 1 van de orkesten? Of wil je muziek komen maken bij ons? Neem dan gerust contact met ons op door middel van de Contact knop boven aan de pagina. Kijk voor informatie over hoe je lid kunt worden op deze pagina

 

Onze orkesten repeteren op woensdagavond volgens de volgende tijden:

Opstaporkest 18:15 - 18:45 (alleen bij genoeg leerlingen)

Leerlingenorkest 19:00 - 19:45

Concertorkest 20:00 - 22:15