Maak kennis met de leukste muziekvereniging van regio Den Bosch!

Muziek Collectief Engelen, afgekort MCE, is al ruim 90 jaar een begrip in de regio Den Bosch. Zoals de naam al weggeeft zijn wij een muziekvereniging gevestigd in Engelen, maar onze leden komen vanuit heel de regio: Den Bosch, Drunen, Vlijmen, Rosmalen, noem het maar op. We zijn hierdoor een gevarieerde vereniging, waar onze gezamenlijke passie centraal staat: mooie muziek maken. Bij MCE kan namelijk iedereen zijn liefde voor muziek uiten en waar ieder muzikaal niveau een plek heeft. Zolang je muziek kan lezen en muziek maken door je aderen vloeit, is er een plekje bij MCE voor jou. 

Ons orkest bestaat uit veel verschillende instrumentgroepen die allen goed vertegenwoordigd zijn voor een mooie balans. Samen creëren we magische concerten, met ieder jaar een ander thema. Van een concert met de hits uit alle bekende musicals in een prachtige theaterzaal tot een Queen concert op een festival in Breda. We doen het allemaal met onze eigen mensen, maar werken ook samen met talentvolle muzikanten buiten de vereniging! Zo hebben we samengewerkt met bands, sollisten en andere orkesten om de meest toffe concerten neer te zetten. MCE richt zich met volle focus op deze themaconcerten, aan concours doen wij namelijk niet mee. Voor een greep uit de concerten die we eerder hebben gehouden kun je hier terecht.

 

Een muziekvereniging met een gezamenlijk doel

Als collectief is het ons streven om een thuisbasis te bieden aan alle muzikanten in Den Bosch en omgeving, waarbij we verder gaan dan enkel ons projectorkest. Denk hierbij aan een koor of een slagwerkgroep; alles wat met muziek te maken heeft past bij onze muziekvereniging. Begint je passie voor muziek te prikkelen of wil je jouw oude instrument weer afstoffen? Met jou zijn er zo vele andere gepassioneerde muzikanten die onderdeel uitmaken van de MCE familie, zoals Kyra of Jolanda. Lees hun verhalen en laat je inspireren om aan de slag te gaan met het maken van muziek. Uiteraard ben je altijd vrij om een kijkje te komen nemen en tijdens een repetitie mee te spelen!

 

Meer weten of lid worden?

Onze vereniging heeft een hoge diversiteit aan leden: van jongeren en studenten tot muzikanten met meer dan 30 jaar ervaring! Juist samen zorgen wij voor de mooiste optredens. Wil je meer weten over Muziek Collectief Engelen of ben je zo enthousiast geworden en wil je direct lid worden? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in op de lid worden pagina.

 

Onze orkesten repeteren op woensdagavond op de volgende tijden:

Leerlingenorkest 19:00 - 19:45

Concertorkest 20:00 - 22:00