Het concertorkest van Muziek Collectief Engelen heeft het hoogste muzikale niveau binnen het collectief. Muzikanten die in dit orkest willen meespelen moeten minimaal B-niveau hebben waardoor de muzikale mogelijkheden van dit orkest behoorlijk groot zijn. Het orkest kenmerkt zich door de jaarlijks wisselende themaconcerten, ieder jaar wordt een ander thema ten gehore gebracht in een volledig aangekleed concert met professionele licht en geluidsshow. Registraties van deze concerten vindt u in het menu onder themaconcerten.

Wanneer je mee wilt spelen in het concertorkest en het benodigde niveau hebt behaald, dan zal dit worden beoordeeld door de dirigent. In overleg met de dirigent krijg je een plek in het orkest en kun je mee gaan musiceren. Naast muziekmaken ben je als lid van Muziek Collectief Engelen ook van harte welkom om mee te helpen aan de organisatie van de diverse concerten en de aankleding daarvan.

De dirigent

Het Concertorkest wordt geleid door dirigent Jan van den Brandt, deze dirigent werkt inmiddels al enkele jaren met het concertorkest en is een van de grote drijfveren achter de jaarlijkse themaconcerten. Het geven van uitzonderlijke concerten is voor hem dé manier om ieder jaar voor afwisseling te zorgen en is voor Muziek Collectief Engelen de manier om zich te profileren als een jonge, vernieuwende vereniging. De samenwerking met Jan van den Brandt is daarom ook al jaren een vruchtbare gebleken.

Repetitie op woensdagavond 20:00 - 22:00